RESEPI MASAKAN TIMUR DAN BARAT,RESEPI MASAKAN KAMPUNG,RESEPI MASAKAN MELAYU,SERTA KUIH MUIH. SEMUA RESEPI-RESEPI DIDALAM HALAMAN NI HANYALAH KOLEKSI
Search This Blog
Popular Posts
-
Bahan-Bahan: Yee mee ( sediakan untuk 4 orang makan ) 20 ekor udang sederhana besarnya isi daging ayam yang telah dihiris sedikit hirisan d...
-
Bahan-Bahan: 20 gm suhun 100 gm fucuk tauhu 3 keping tauhu - dipotong dadu 200 gm tempe - dihiris nipis 80 gm udang kering 1 liter santan 2 ...
-
Bahan-bahan ( 2-3 org makan ) 2-3 sanggul (gulung) yee mee 5 ulas bawang putih 5 biji cendawan shitake ( cendawan kering)- rendam sehingga ...
-
Bahan-bahan: 2 ketul ayam Sedikit lada hitam Sedikit sos lea&perrine Sedikit serbuk paprika (serbuk cili) Garam secukup rasa Bahan Sos: ...
-
Lapisan Bawah: 2 cawan pulut 2 1/2 cawan santan cair + sikit garam Cara 1. Basuhkan pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak. 2. Ku...
Tuesday, 30 November 2010
Homemade Coleslaw
Bahan-Bahan:
Sebiji kobis (dihiris halus)
sebatang karot (hiris halus)
garam dan gula secukup rasa
1 camca teh cuka
mayonis Cara:
gaulkan kobis dan carrot yang telah dihiris halus bersama sebotol mayonis dalam sebuah mangkuk. masukkan sedikit garam dan gula bersama cuka. gaulkan sehingga sebati. simpan dalam peti sejuk selama sejam supaya ia lebih mesra dan hidangkan terus selepas dikeluarkan dr peti ais.
Cadangan Hidangan:
sesuai dimakan bersama dengan chicken chop dan ayam goreng atau dimakan begitu sahaja!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment